Massor har hänt sedan sist.....

...det är knappt så jag vet vart jag ska börjar. Jag borde ta väl ta det i kronologisk ordning men jag tar det viktigaste för dagen först....och det är jag. Jag fyller månad idag. Rättare sagt 10 månader. STOR är jag!!!! Ja må ja leva!!! Jag har fått ett smarrigt ben. Åsså har jag "fått va" på kurs. Vi gick på "stan". Jag hade nog roligare än matte då för hon säger att hon får ont i fingrarna när hon måste hålla i kopplet så hårt =)=)=) Men okej, jag ska berätta om allt annat som hänt oxå.

Det var en gång en natt för några veckor sedan, typ 3.... Jag vaknade av att det luktade så märkligt. Och den lukten blev kraftigare så jag tänkte att här är nåt som inte stämmer. Jag skällde. Jag skällde massa. Som en galning faktiskt. Matte vaknade och hon kände samma lukt som mig och hon hörde nåt som pep oxå, som tydligen hörde ihop med det som luktade. Hon flög upp och irrade omkring och väckte husse. Husse skyndade sig ner för trappen men kom upp snabbt igen. Husse och matte klädde på sig jättesnabbt och husse tog mig under armen. Det som luktade luktade jättestarkt nu. Vi skyndade ut och jag sattes i bilen. Efter en kort stund kom massa stora bilar som blinkade. Matte var lessen. Det visade sig att det börjat brinna i källaren och det var röken från de pyrande kläderna som luktade. Dom sa att om det hade gått 10 minuter till så hade kanske inte huset gått att rädda. Am I a hero or what????!!!!?!?!?! Jag omnämndes till och med i tidningen. Fast jag fick inte vara med på bild men det fick husse. Husse säger att det är för att jag inte var hemma men jag tror att det är för att han ville stå och spänna sig själv i tidningen och inte konkurrera om uppmärksamhet. För jag vet, och han vet, och alla vet att jag är mycket sötare, snyggare och charmigare än han så ingen skulle ha lagt märke till han på bilden om jag varit med. Hur som helst, vi fick bo hos farfar ett tag och vi for till mormor och morfar på semester också... Och under tiden så har det varit massa folk i vårt hus som fixat rent efter branden. Slutet gott med andra ord.

Nu till nåt roligare. Semester med mormor och morfar. Vi for till Borgafjäll. Det är mattes paradis på jorden. Det var en lång resa, men var det värt det? Det var såååå värt det!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dels så var mormor och morfar där. Åsså var det mycket snö, konstigt det där, enda dan snö, andra dan inget, å så snö igen...förstår inte men struntar i det för jag blir glad när det är snö. Hur som helst så bodde vi husvagn. Det var verkligen mysigt för jag hade koll på alla fyra utan att måste springa mellan massa rum. Jag hittade en liten koja under sittplatserna där jag kunde ligga och bara ha det skönt. Sen åkte vi skoter, det var verkligen så sjukt skoj. Jag fick åka både på skotern några gånger med husse och morfar plus mysa i pulkan med våran granne Maggan. Vi stannade på ställen där det var vitt, vitt, vitt.....så mycket snö att leka i. Så mycket nya intryck. Ni kan ju gissa om jag var trött på kvällarna. Ni får bara en gissning. Dagarna gick i alla fall alldeles för fort och jag längar tills jag får fara upp igen. Det är inte längre bara mattes paradis på jorden, det är Lexis paradis på jorden oxå!!!! Sen så gör det ju inte saken sämre att jag fick full uppmärksamhet hela tiden. Morfar tog ut mig på promenader på mornarna, sen gick vi hem och lade oss å vilade igen. Jag sov hos mormor och morfar i deras sängar mest så att de fick knöckla ihop sig för att jag skulle få plats, eller ligga och hålla i mig så jag inte ramlade ur sängen =) Jag är en bortskämd liten byracka jag....men framför allt mycket älskad. Tror matte blir lite avis för att hon inte längre är nummer ett hos mormor och morfar, jag har ju slagit henne med hundlängder. Voff säger jag om det.

Förra helgen så var vi ute och spårade. Efter vi spårat så skulle matte och Veronica fika. Då fick jag och Fritz leka. Fast det blev kanske inte så mycket leka. Den snubben skulle ju bara lukta mig i baken och va på min matte och nästan hoppa in i min bil. Han var faktiskt lite läbbig. Men jag svarade emot och visade honom att han inte fick gå till min bil eller i närheten av min matte. Jag tror nog att han tyckte att jag var lite läbbig oxå, och lite skrämmande =P Jag hoppade upp i hans mattes knä för jag tänkte att min bak skulle va skyddad där. Kanske får jag träffa honom igen nångång, och kanske ska jag ge honom en chans till att leka då.

Här hemma så jobbar matte på sitt nya jobb och hon trivs jättebra. Men hos jobbar inte längre i går´n brevid så jag kan inte heja på henne på dagarna, det tycker jag är trist. Husse har varit borta och jobbat så jag och matte varit själva. Vi ska vara mer själva nästa vecka, det tycker vi är lite läskigt. Men matte har ju tur som har mig i alla fall så hon inte blir själv.

Nu är jag faktiskt lite trötter så jag tror jag ska slänga mig på rygg och spreta med bena.

Bilder kommer från Borga....

Voffelivoffvoff

RSS 2.0