Snyft

Idag är det sista dagen här uppe. Det känns jättesorgligt att fara härifrån fast samtidigt så längtar jag ju så klart efter husse och dom andra där hemma. Men jag har verkligen det så bra här, trivs superduper, blir ju lite bortskämd med full uppmärksamhet hela tiden och sååå mycket kärlek.♥♥♥

Natten mot idag så sov jag mest hela tiden hos mormor och morfar. Nåra gånger gick jag in till matte, prövade att lägga mig över hela hennes rygg en gång men då blev jag avskakad. Fick skälla till några gånger på lite ljud som jag inte kunde identifiera. Inkräktare tänkte jag så jag ville varna min flock. PÅ morgonen tog morfar ut mig som vanligt på morgonkissning.

 

På dan gick jag å morfar upp på berget igen. Det far snö från träden, och då blir det lixom små klumpar som rullar....dom måste jagas. Alltid! Kul som tusan äre!!!! När vi kom tillbaka från prommisen så var det massa människor där som jag aldrig träffat. Men jag är ju inte blyg och sprang glatt fram och hälsade på alla med ordentliga pussar. Det var mattes faster och kusiner (plus en fru) som kommit förbi. Det var skoj för de lekte och gosade med mig. Tänk att jag kan charma alla.

Sen fick jag följa med när morfar skjutsade matte på hockey, oj så många bilar det var där, och matte var jättespänd. Men när hon kom hem så var hon inte spänd längre utan jätteglad. Timrå hade vunnit över Modo!!!! Jippi! Det gillar jag för jag är ju oxå Timråit, ända ut i klorna. Röd å vit hockeydynamit =)=)=) Vi kunde ju egentligen inte fått ett bättre avslut här på vår semester. Nu är det mys som gäller sista kvällen och imorrn blire många, långa mil i bil igen. Jag ska göra mitt bästa att underhålla matte.

Ja just ja, höll på att glömma....jag råkade (faktiskt) få ner en julgranskula när jag lekte med min gris. Den var mysko. Jag petade lite på den med nosen, lite med tassen, tittade på den (jag kunde se mig själv) men det var allt. Gjorde inget allvarligare än så med den så den är fortfarande hel. Underbara jag.

En puss i mörkret, vart än ni är.

Voff


Lite bilder från min härliga julhelg


Snart får jag kanske ändra färgbeteckning från chokladbrun till vit =P 

Gräva, sprätta snö och leta efter nåt som kan va skoj, det är skoj.


Njuter i fulla drag


Vilar i morfars knä.....myyyyys



God fortsättning allihopa!!!!


Julafton

Nu är det dagen efter julafton. Min första julafton. Å vilken härlig dag. En sådan dag kan jag tänka mig fler gånger.

Natten mot julafton var det en hund som var utanför och skällde och skällde. Då gav jag svar på tal och efter ett tag försvann den bort och det blev tyst. Ett tag. Då kom en till hund och skällde där ute. Fattar dom inte att det kanske finns hundar (och folk) som vill sova? Fick ju lov att skälla på den oxå. Sen var det dax att skälla på tidningsbudet oxå för att han/hon inte släpper ner tidningen särskilt tyst. Men utöver detta var det en skön natt. Jag sov i mormor och morfars säng, på deras golv, i mattes säng, i min säng.... Ja jag hann med allt. På morgonen tog morfar en morgonprommis med mig så matte fick vakna till.

På dagen var jag, matte och mormor på prommis på berget. Lika skoj idag som alla andra dar och jag är ju så duktig även om jag helst inte vill lyssna, för det är ju så mycket roligare att studsa i snön än att lyssna på matte. Men jag tycker att det räcker att jag stannar en meter från matte när hon kallar på mig, fast hon envisas med att jag ska ända in till henne. Och när hon säger till mig att stanna så borde det väl vara huvudsaken att jag inte fortsätter springa utan stannar upp även om jag kanske tar ett litet sidospår på en meter eller så.... Fast det tycker matte inte heller. Då tycker hon att jag ska stå kvar tills hon kommer fram och säger varsågod. Hallå!!!! Har hon försökt hålla sig och vara lydig när det är så mycket roligt snö runt omkring att leka i plus massa spår av diverse andra djur som man kan snosa i. Men som sagt, hon är nöjd med mig ändå...jag är ju ändå bara valp ;)   (Undra hur länge jag kan komma undan med lite rackartyg för att jag är valp???? =)

När mormor, morfar och matte åt julgrötslunch passade jag på att vila lite. Sedan skulle det fikas å drickas glögg och ätas igen.... Å vet ni vad som hände sen???? Då skulle vi dela ut och öppna dom där klapparna som låg under granen. Ja just det, jag glömde berätta att jag fick julstrumpa på morgonen. Jag fick en tygkasse som det står Timrå Ik på =) Min blåa kasse som jag brukar ha mina saker i när jag är ute och reser har ju gått sönder så jag fick en ny. Oj så fin den var. Röd!!!  Undrar om farfar kommer bli nöjd när jag har en Timrå-kasse? Eller Thomas H? Eller alla andra där nere (hemma). Där vill dom ha gröna (Rögle) eller sånt där Frölundagrejs eller "mög". Men jag har den finaste av dom alla =) Heja Timrå!!!! Hur som helst, jag fick en klapp av husse och matte. En gosse-apa. Den är riktigt skoj, både grymtar och piper och den är ganska stor. Den är ganske hel fortfarande oxå, jag har bara smaskat sönder ett öra en så länge. Av mormor och morfar fick jag ett halsband som lyser (så jag inte ska kunna smita iväg i skydd av mörkret....tasktigt, men det var fint) samt ett ben. Tack!!! Det var i alla fall en jättemysigt kväll. Å vet ni, inte en enda gång har jag varit på granen eller dess pynt. Och trots att jag verkligen tycker om mina gossedjursleksaker så har jag inte vart på något enda av de gossedjur eller dockor som finns här. Jag är duktigaste tjejen!!!! Och snyggaste men det visste ni ju redan.

På kvällen tog matte med mig in på hennes rum och stängde till....fast inte helt. Så jag tänkte att dörren kan jag väl öppna och kila in till mormor och morfar istället (=skönare säng, plus att dom är så go ju. matte träffar jag ju var eviga dag). Jag tänkte att det ju bara borde vara att göra som jag gör när jag öppnar balkongdörren och går ut till morfar på balkongen....dvs ställa sig upp med tassarna på dörren och trycka lite. Men då gick dörren igen helt =( Snopet. Så jag blev kvar hos matte hela kvällen. *suck* (Ni vet hon som inte kan ligga stilla utan ska snurra runt en massa)

Natten flöt på bra, vovvar skötte sig, jag behövde bara boffa till nån liten gång.

Jag fick förresten smaka lite korv igår. Jag fick visa att jag håller på att lära mig kommandot "stå" (eftersom jag har en förmåga att vara så duktig och sätta mig jättefint när det kommer fram nåt gott) och "Backa". Jag lyckades bra så klart som vanligt när det gäller att lära mig saker.

Morgonprommisen med morfar är avklarad plus frukost. Nu är det lite vila.

Husse, längtar efter dig!!! Vi ska busa massor när jag kommer hem.♥

En riktig Lexipuss till alla där ute!!!!


En dag i mysiga promenaders tecken

Imorse klev jag upp när mormor och morfar vaknade och jag å morfar tog en prommis direkt. Sen skulle matte och mormor fara in på sta´n medan jag å morfar stannade hemma. Vi gick ut i skogen/på berget igen. Lika härligt idag. Jag hittade den högsta punkten och där satte jag mig och uträttade mina behov i all rask. Vi var ute länge och lekte. Morfar sa att jag var jätteduktig på att lyssna.

Mormor träffade grannen ovanpå som frågade om jag var här. Mormor undrade om mitt skällande (när tidningsbudet kommer) stört dom men det hade de inte. Däremot så svarade deras vovve mig, han/hon är lika gammal som mig. Vi kanske ska leka en dag.

Matte var borta länge så jag å morfar hann med YTTERLIGARE en prommis innan hon kom hem. Lyckliga jag. Men visst var det mysigt när hon kom hem oxå så klart.

Granen har kommit fram med kulor och grejer, och klappar ligger under. Inte särskilt spännande tycker jag. Snörena på paketen kanske lite skoj men eftersom jag inte får vara på dem låter jag bli. Det står även en stor tomte i hallen men inte heller han är nå kul....han vill ju inte leka juh. Kanske han vill i natt när alla sover(?) Han kan va blyg.

Utöver promenaderna så har jag bara softat å haft det gött. Visst är det livet att vara en söt och snäll valp som alla vill kela med =)

Nu ska jag studsa upp i mormor och morfars säng å sova =) Får se hur stilla dom ligger på natten eftersom matte är som en propeller. Å vi får se om jag kan skrämma tidningsbudet inatt. BUH!

Saknar er husse, farmor och farfar men jag har det så jättebra här ska ni veta. Men när jag kommer hem så får ni kela med mig tycker jag.

Å nu är det ju faktiskt jul (00.36). Jag voffar God Jul på er alla!
/Voff

Äntligen hos mormor och morfar

Efter en lååång bilfärd, men som faktiskt gick ganska bra, kom vi äntligen fram. Å så glad jag blev över att träffa mormor och morfar igen. Morfar tog genast mig på en prommis så jag fick sträcka på benen ordentligt, gissa om jag hade massor av studs i kroppen. Svarade du JA så har du jätterätt =)

Jag fick prata med husse på telefon, konstigt att höra hans röst i en sån liten grej. Men skönt för jag saknar honom. Matte är bra hon med men husse får man busa mer med, bita på och slicka i ansiktet. Men vet ni vad, morfar gillar lika mycket som husse när jag slickar honom i ansiktet så det gör jag ofta =) När vi skulle sova så hoppade jag upp till mormor och morfar i deras säng. Oboy vad den var fluffig och skön, där ville jag sova. Jag lade mig sedan bredvid deras säng men när jag lagt mig som skönast kommer matte och säger att jag ska med henne. Neeee.....jag hoppar upp i sängen igen, springer runt över mormor och morfar men tillslut fick jag ge med mig och följa med matte. Henne träffar jag ju varje dag så varför skulle jag sova där tänkte jag, och dessutom så var mormor och morfars säng skönare. Jag sov sedan en stund i mattes säng men hon kan ju för 17 inte ligga still (tacka vet jag husse) så jag hoppade ner på min bädd istället å sov där resten av natten. Eller sov och sov, nångång tidigt på morgonen lät nåt konstigt så jag hoppade så klart upp och skällde. Jag måste ju varna min flock. Tydligen var det bara tidningen som kom.

Jag å matte sov länge. Skönt.
Sen gick vi ut på prommis. Vi går till skogs sa matte. Jippi sa jag för det ligger en mysig skog som är rolig att springa i här intill. Å där var massa snö (det är det där vita jag berättade om i förra inlägget). Ååååå vilken lycka. Nu såg man inte stigarna som brukar vara där och matte har ju, som ni vet, inget vidare lokalsinne så jag fick gå där jag kände för och hon följde efter. Det är liksom ett berg kan man säga, så det går uppför hela tiden. Jag fick vänta på matte hela tiden för hon var så långsam. Vi kom till ett ställe där det bara var att hoppa uppför tyckte jag, men matte och fick klättra upp och halkade en massa. Hon sa hela tiden till mig att vara försiktig men det var ju hon som halkade och snubblade omkring där i snön. (Man såg ju liksom inte grenar och sånt under snön) När vi sedan skulle tillbaka hittade vi först inte nåt bra ställe för matte att gå ner på. Tillslut hitta vi igen den plats där vi gått upp på. Matte satte sig på rumpan och åkte ner. Ååå, hon var så pinsam, tjoade iiiiiiii och hon pratade typ mest hela tiden; "Oj, hoppsan, oooo". Hoppas ingen såg eller hörde oss, för hon var så där pinsam som bara mattar är ni vet. Å min matte är extra pinsam för hon verkar aldrig tänka på att folk kan höra henne när vi är ute och går. Jaja, det mysiga och härliga med promenadera överväger ju ändå hennes tjatter. Å hon är rätt bra ändå (matte´s kommentar). En sak ska jag berätta och det är att allt är extra jobbigt i snön. Extra skoj men extra jobbigt. Det är jobbigare att springa och skutta, och när man har hög fart och ska stanna så fortsätter man framåt en bit och snön den bara yr. Och när snön yr så måste man jaga den och hoppa högt. Och det kan va jobbigt, men det är så härligt att landa för då är det så mjukt. Nu är jag i alla fall trötter efter prommisen och jag måste vila lite. Men jag ser redan fram mot nästa tur i snön.

Jag ska försöka skriva lite mer här i dagarna för husse måste ju få chansen att höra om mina dagar, med mina ord och inte bara mattes.

Vi älskar dig husse! De största slickar till dig från mig. Matte hälsar också puss.

Till alla, ha det så härligt i snön. Pröva att yra upp massa snö och fånga den i munnen samtidigt som du hoppar. Det är bamsekul!

Voff voff / Lexi

Härliga vinterlandskap

Voff!
Nu ska jag berätta om nåt väldigt märkligt. En dag var jag ute, och allt var precis som vanligt. Dagen efter så var det nå konstigt på marken. Det var lite kallt om tassarna, man kunde äta det men då blev det vatten, det var mysigt att köra ner nosen i, och det rök liksom omkring när man sprang omkring i det. Jag vet inte riktigt hur det kom dit och vad det var (är) men....URKUL!!!! Hoppas att det varar länge.

Jag har hunnit fylla ett halvår (den 18:e). Då fick jag en boll som gick att äta. Å äter, det gör jag fort. Men ska väl erkänna att den kom snabbt upp oxå. I natt. Husse var ute å cyklade igår, i bokstavlig mening. Sedan kom han och massa andra dårar hem till oss (dom cyklade allihopa). Jag fick chips slängda till mig, smarrigt, men då sa matte stopp och gav mig det jag hade kvar av bollen sen min födelsedag (nästan hela). När gänget cyklat vidare så sa matte till mig att jag skulle få sova med henne i sängen på natten. Dock kom husse hem ganska tidigt men jag fick sova där ändå, matte hade ju lovat =) Å det var väl tur för jag vaknade å kräktes upp hela bollen och mer därtill. Så matte tog ut mig på en liten nattrunda så jag blev pigg igen. Sen sov jag som en stock över mattes ben hela natten. (Prövade husses först men  han sparkade på mig, annars brukar han sparka mindre än matte).

Imorgon ska jag å matte köra bil ända upp till mormor och morfar. Vi längar efter dom. Hoppas dom har sånt där vitt å härligt på marken oxå så jag kan busa med dem i det. Vi ska fira jul där, och när man gör det så har man gran inomhus. Hoppas det följer med några fåglar i trädet oxå som jag kan jaga =)

I förrgår så var jag å husse och träffade Carina som vi köper foder av. Hon är nån sån där kostrådgivare å det verkar hon bra på för jag gillar ju min mat. Hon sa att jag är fin i pälsen och har bra hull. Jag är en snygging helt enkelt.

Ska jag berätta nåt som jag tycker om? Ok, då gör jag det. Jag tycker om min kompis Ajja och hennes hundgård jättemycket. Vi har så skoj ihop och när jag kommer till farfar så vill jag direkt in till Ajja. Jag vill inte kissa å bajja där inne än - göra sina behov inne är ju inte riktigt min grej, men farfar tar ut oss så ofta så vi får leka på åkern. Vi blir alldeles trötta men skoj är det.

Nu ska jag sussa en stund men vi hörs snart hoppas jag.
Zzzzzzz
Vovsikram

Long time.....

.....lessen för det. Har vart lite mycket nu plus att husse har skaffat nåt internet som strular en massa. Fast han säger att det är mattes dator, vad vet jag....?

Det har hänt lite sen sist. Jag har vart på sista valpkursen, husse var med oxå, jättemysigt tyckte jag. Vi spårade och jag kommer nog bli rätt bra på det. Jag är ju en 7-rackarns vovve jag =)

Å det bästa av allt. Jag har fått en alldeles egen gård! (Mona: tack för grattisarna =) En gård som jag kan springa omkring på åkrarna runt omkring. En gård där jag kan gå ut i trädgården från köket när jag tröttnar på att det inte ramlar ner nåt gott från diskbänken när matte lagar mat. En gård där...ja vad ska jag säga. Så mysigt ska det bli iaf. Husse och matte är oxå jätteglad. matte säger att det fanns en mening med att det inte blev nåt med den förra gården och jag kan nog hålla med. Jippi jippi jippi!

Jag är fortfarande jätteduktig när jag känner för det vilket är oftast. Men nåra svängar förbi grannens hus, ut på åkern och till en annan granne som har hund tar jag ibland (har dock inte haft förmånen att träffa den vovven än). Så himla skoj juh. Sen har jag lärt mig att hoppa ur lastbilen vilket inte var så poppis hos matte och husse. Aj aj för min armbågar, leder och allt sånt sa de. Jag har även blivit lite bättre på att gå i koppel säger matte fast jag tycker att det är mycket roligare att gå (helst småspringa) fort och ha matte och husse hängandes i kopplet. Jag har även lyckats sova i sängen nåra gånger. Matte gick upp på natten och glömde stänga grinden så nåra timmar efteråt passade jag på att smita upp. Lade mig lite fint i fotänden. Åååå så gott jag sov. Husse sa dan efter att dom inte behölvde grinden för mig så de satte inte för den natten därpå. Samma klockslag som natten innan smög jag upp och gjorde en repris. Myyyys. Husse och matte tycker det är mys oxå faktiskt. Men nu får jag sova på min vanliga plats igen, med grind för trappen. Men nånting säger mig att jag kanske har tur till helgen igen.  Har lite bilder jag vill dela med mig oxå:

Här är jag bäbis. Visar hur duktig jag är på att gräva. Grävar´n Lexi!


Så här kan man se ut om man sprugit massa i högt, blött och smutsigt gräs. =/


En hel hög med tassar


Här grejar jag med min nya aktivitetsleksak. Enligt uppgift skulle det vara hög svårighetsgrad på den. Jo men hej, efter två, tre gånger så behöver jag knappt tänka nåt. Enkelt! Men jag tränar på att lägga klossarna i en fin hög och/eller ge dem till husse och matte i handen. Duktig vovve!!!

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-


♥Till sist, men det mest speciella, vill jag skänka en tanke till husses mormor som tyvärr lämnat oss. Jag hann trist nog aldrig träffa  henne men jag tror att hon skulle ha gillat mig, och jag henne, för alla berättar så mysiga saker om henne. Hon var visst en jättehärlig mormor (och farmor) med glimten i ögat och en räv bakom örat. Bara det där med räven gör ju att hon och jag skulle matchat hur bra som helst, hon hade en räv och jag ser ut som en räv. Ment to be! Tror i alla fall att hon sitter på ett skönt, fluffigt moln och äter goda levergodisar medan tittar på oss (tappa en till mig snälla).....och hon finns i allas våra tankar. En riktigt Lexi-puss till dig "gammel-mormor".♥

Puss till er alla

(Mormor och morfar - snart ses vi. Jag önskar mig nåt gott ben i julklapp. *längtar*)


RSS 2.0