Tänk vad tiden rinner iväg....

Jag skrev ju dagbok när jag var hos farmor den veckan då husse å matte for ifrån mig..... här kommer det:

 

Till matte o husse!
Tänkte berätta lite vad jag gör när ni sticker iväg på era äventyr.

Dag 1 lördag 23 jan.

Förstod att det var nåt konstigt på gång när ni väckte mig mitt i natten o jag fick åka bil tillsammans med en massa grejor. Sen hämtade vi farmor som jag i fortsättningen bara kallar för *F*.. och vi fortsatte att köra lite till. När vi stannat var matte lite konstig o blank i ögonen o husse klappade mig lite extra o sen körde ni iväg o jag fick följa med F. När vi kommit hem till F o hon läst tidningen så kröp vi ner i hennes goa säng o hon mumlade något om skönhetssömn o då tänkte jag att ok.. kan det hjälpa henne så ställer jag upp o sover nån timme med henne. När vi vaknade så busade vi lite i sängen o sen fick jag gå ut o kissa en snabbis. Efter ett tag började F klä på sig en massa kläder o äntligen blev det en promenad ner mot havet. Jag sprang o nosade o skuttade som jag brukar och när vi kommit ner till stranden var jag alldeles vild. Då fick jag se ett par som vi strax skulle möta ..dom var nog gamla för dom gick sakta men tittade jag bakåt får jag se en tjej som liknade dig matte.. blev så glad att jag dansade på bakbenen .. Nu har gamlingarna kommit nästan ända fram så att vi ska mötas så säger tanten.."jag är hundrädd".. då for den lede i mig o jag tänkte att då ska jag skrämma dig ordentligt och gör ett utfall mot hennen.. men skit jag var ju kopplad så jag räckte inte riktigt ända fram.. dååå hade tjejen kommit fram till mig o frågade om hon fick klappa mig!!! Gissa om hon fick, hon var jättegullig o jag visade att jag tyckte om henne också genom att hoppa på henne o slicka henne mitt i ansiktet, då frågade hon om hon fick ta kort på mig..!!! Hon tyckte att jag var sååå söt o hon sa t.o.m att jag var vacker!!Sen var hon tvungen att ge sig iväg o F o jag gick hem till oss. Sen gick den dagen i ganska lagom tempo med mat, bus o sovande.

Dag 2 söndag 24 jan.
Väckte F när jag var lite kelsjuk o sen gick vi upp o åt frukost osv. Det blev en promenad ner till stranden i dag också men jag träffade ingen rolig tvåbening idag.. men jag fick skutta omkring i snön o ljung o ris så att F pustade o stönade när hon hängde i andra ändan av linan...hon får skylla sig själv, hon kunde ju släppa mig lös!
Efter en middagslur var det dags för att gå ut med soporna o sen lite bus i snön, då upptäckte jag nåt.. F är knäpp!! ja, hade ni sett henne så hade ni också tyckt det.. så här var det: plötsligt lägger hon sig ner i snön o fäktar o snurrar med armar o ben, ni skulle bara sett!!.. sen mumlar hon nåt om ängel..!? men ärligt talat liknade det mer en groda som försökte hoppa iväg men satt fast i snön... fattar ni..vi måste prata mer om detta när ni kommer hem för jag tror hon behöver nån medicin! Saknar er lite, tittar ut genom fönstret ibland.

Dag 3 måndag 25 jan.
Jaha, nu börjar jag undra vart ni tagit vägen, ska jag bo här för alltid nu eller... F är ju inte lika bra på att busa som ni (husse) är!! Jag vet för jag testade henne när vi var nere på stranden idag o jag ville leka tjuv o polishund. Jag skällde på henne o bet henne mycket o hårt i armen men hon sa bara aj aj hela tiden... vilken torris!
Sen försöker hon stjäla mitt godis också, hon hade gömt godisar i hela huset men på så enkla ställen att jag hittade varenda bit o för att hon inte skulle göra om det så åt jag upp dom .. så de så... där fick hon så hon teg!
Sen var vi ute o åkte i din bil matte...sååå gott den luktade, o mina saker var ju där.. trodde kanske vi skulle ut på nåt skoj men vi var bara på Maxi... fint namn förresten, nästan som Lexi..

Dag 4 tisdag 26 jan.
Idag har det inte hänt så mycket, promenerat ner till stranden o upptäckte att havet var alldeles stilla långt ut o F sa att det var is allt ihop. F blev lite gramse på mig idag tror jag för när vi skulle gå neråt så stannade hon o stod alldeles still länge o blängde på mig... o sa att JAG skulle ta det lugnt o inte dra så förbaskat i linan.. men hallåååå.. fattar hon inte att det är HON som ska sätta fart... det är minsann inte enkelt o försöka få fart på den kroppen.. jag gör ju bara så gott jag kan för att hjälpa henne.. Vet ni vad .. hon har en liiiten hund till som alltid står vid spegeln.. jag är o kollar den ibland både framifrån o bakifrån men den bara sitter där o glor.. den är förresten väldigt lik mig när jag var liten....

 

Dag 5 onsdag 27 jan.
Snö,snö snö överallt.. nu trivs jag i drivorna, hoppar o skuttar o kör ner nosen ända till öronen. O sen lurar jag F när hon skall torka av mig.. jag bara busar o springer ifrån henne o kan jag så snor jag handduken från henne.. !! Då ger hon upp o jag får springa iväg o ruska av mig snön som har smält till vatten då... idag har vi inte varit nere vid stranden för F sa att det kom ner småspik men jag har inte sett ett enda spik o tycker hon är en vekling men däremot är hon rolig när hon håller på att busa med den stora röda igelkottsliknade grejen o slänger snö rakt på mig.Matte idag kollade jag din bil o nosade väldigt mycket på bakluckan.. var är du o husse nån stans... kommer ni snart???

Dag 6 torsdag 28 jan.
Åsså ännu mer snö, jag behöver inte ens böja på knäna när jag ska kissa! Dom två stora vita snöbollarna ute på gåden var mattes o farmors bilar när all snön kom bort. Oj vad F sopade o borstade o jag sprang runt o försökte fånga alltihop. Blev inge promenad ner till stranden idag för F hon snorar o snorar men jag har rusat runt med henne i snödrivorna o plogat långa gångar med nosen men sen blev det lite kallt om tassarna så vi gick in o myste i soffan istället. Idag fick jag tuggringen som ni hade packat ner o den e jättegod men jag får inte ha den för länge säger F för då kan jag bli lös i magen o det vill hon inte vara med om säger hon... vilken glädjedödare hon är i bland... kollade lite på tv ikväll o där är ett bra program med en massa fåglar som jag tycker är kul men det varar bara en liten stund. Ikväll kröp jag ända upp på kudden i sängen o fick ligga där en lååång stund men så började F att snarka så jag fick sätta tassen i huvet på henne o slicka henne i örat så hon slutade. Sen somnade jag nere vid fötterna igen det är mycket lugnare där!

Dag 7 fredag 29 jan.
Idag har det varit mycket bus i snön. man kan göra gångar UNDER snön o leta efter saker där o det är spännande.. känner mig som en mullvad när jag gör så. I kväll blev jag jätteglad när jag fick höra att en maskin var på väg in här.. trodde kanske att det var husse som kom o hämtade mig men sååå besviken jag blev, det var bara en som plogade bort snö o sen försvann han igen.

Dag 8 lördag 30 jan.
Nu har jag varit här en hel vecka o det tänker jag fira genom att göra precis som jag vill hela dagen .. så det så.. jag kommer inte in när F kallar på mig, slutar inte att skälla när hon säger till, drar som en galning i kopplet när vi är ute o går.. går bakåt när vi ska fram .. hoppar på mötande personer som kommer för nära.. men stannar snällt hemma när hon ska köra o handla o gjorde inget bus. Känner att det kanske är nåt på gång idag så jag får kanske tänka om o ta det lite lugnare en stund iaf... funderar.. hur ska F klara sig utan mig när jag åker hem?? Lägger nosen i solstrimmorna på golvet o tar mig en lur nu...


Jag hade alltså en toppenvecka men numera är jag väldigt noga med att hålla mig vid dörren när vi är borta och  husse och matte ska åka så att de inte missar att ta mig med. Husse och matte hade oxå en jättebra vecka och de hade alla ben i behåll när de kom hem.

Puff med nossen och en tass i ansiktet.
Voff /Lexi


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0